Επιδόρπιο

Cupcakes μήλου με καραμέλα

Υλικά

1-1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 μήλα αποφλοιωμένα και τεμαχισμένα
20 καραμέλες
3 κουταλιές της σούπας αραιωμένη με λίγο γάλα κρέμα γάλακτος
12 ξυλάκια
Εκτέλεση


    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Πάρτε ένα ταψάκι με φόρμες για cupcake και τοποθετήστε τις χάρτινες φορμούλες. Κόψτε 2,50 εκατοστά το κάθε ξυλάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

    Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, τη καφέ ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι τα υλικά να ενωποιηθούν. Ρίχνετε στο μπολ και το λάδι και τη βανίλια. Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα. Ρίξτε τα πολύ λεπτά τεμαχισμένα μήλα.

    Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες.Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 25 με 30 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα τσεκάρουμε αν είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε τις καραμέλες και την αραιωμένη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Βγάλτε το από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Περιχύστε το κάθε cupcake με τη λιωμένη καραμένα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο πεκάν. Βάλτε στο κέντρο κάθε cupcake ένα ξυλάκι.